Site logo

Savuroasele delicii gastronomice din Brașov: Mâncăruri recomandate pentru o experiență culinară autentică

Ajungi in Brasov, faci cateva activitati in aer liber in Brasov, iar acum iti este foame. Venim cu niste recomandari de-ti va lasa gura apa doar citind …

Brașovul, un oraș pitoresc situat în inima Transilvaniei, nu numai că oferă peisaje spectaculoase și o istorie bogată, dar este și un paradis culinar pentru iubitorii de mâncare tradițională. Aici, poți găsi o gamă variată de feluri de mâncare specifice care nu se găsesc în alte regiuni ale țării.

Unul dintre preparatele tradiționale și renumite ale Brașovului este „Varză a la Cluj”. Acest fel de mâncare constă în varză murată gătită împreună cu carne de porc și condimente, servită de obicei cu mămăligă și smântână. Aroma și textura sa distincte îți vor încânta simțurile și îți vor oferi o experiență culinară autentică.

Covrigii brașoveni sunt, de asemenea, un adevărat deliciu. Aceștia sunt faimoși pentru forma și gustul lor unic. Coapți în mod tradițional, covrigii din Brașov pot fi consumați în variante simple sau umplute cu brânză, susan sau alte ingrediente. Gustul lor sărat și crocant îi face o opțiune excelentă pentru o gustare rapidă sau o masă ușoară în timpul explorării orașului.

Pentru iubitorii de carne, rulada de porc cu mămăligă și brânză este o opțiune delicioasă. Această mâncare tradițională constă în bucăți de carne de porc învelite în slănină și gătite împreună cu mămăligă și brânză. Rezultatul este un preparat sățios și savuros, care îți va satisface papilele gustative.

Nu trebuie să ratezi nici sarmalele cu smântână și mămăligă, unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din regiune. Sarmalele sunt umplute cu un amestec de carne și orez, iar după fierbere, sunt servite cu smântână și mămăligă. Această combinație de arome și texturi îți va oferi o experiență culinară tradițională de neuitat.

Colțunașii cu brânză sunt, de asemenea, un preparat pe care trebuie să-l încerci în Brașov. Aceștia constau în aluat umplut cu brânză dulce și sunt serviți cu smântână și zahăr pudră. Gustul lor dulce și textura lor moale îi fac o alegere excelentă pentru un desert sau o gustare ușoară.

În plus, Brașovul este renumit și pentru deserturile sale tradiționale. Cozonacul de Brașov este un desert pe care trebuie să-l încerci în timpul sărbătorilor. Este un cozonac pufos și aromat, umplut cu nuci, cacao sau fructe confiate. Fiecare felie este o explozie de arome și dulceață, perfectă pentru a-ți răsfăța simțurile, iar multe alte variante de cozonaci gasiti la Cofetaria Andrei din Brasov.

Varianta scurta a celor enumerate mai sus:

 1. Varză a la Cluj: Un fel de mâncare tradițional din zona Transilvaniei, constând în varză murată gătită cu carne de porc și condimente, servită de obicei cu mămăligă și smântână.
 2. Covrigi brașoveni: Covrigii din Brașov sunt faimoși pentru forma și gustul lor unic. Sunt copti în mod tradițional și pot fi consumați în variante simple sau umplute cu brânză, susan sau alte ingrediente.
 3. Ruladă de porc cu mămăligă și brânză: Un preparat tradițional în care bucăți de carne de porc sunt învelite în slănină și gătite împreună cu mămăligă și brânză, rezultând un deliciu sățios.
 4. Sarmale cu smântână și mămăligă: Sarmalele din zonă sunt umplute cu amestec de carne și orez, iar după fierbere, sunt servite cu smântână și mămăligă, oferind o combinație savuroasă și reconfortantă.
 5. Colțunași cu brânză: O variantă tradițională a colțunașilor, în care aluatul este umplut cu brânză dulce și servit cu smântână și zahăr pudră.
 6. Plăcintă cu brânză și mărar: O delicioasă plăcintă tradițională, umplută cu brânză și mărar, coaptă până la rumenire și servită ca gustare sau însoțită de smântână.
 7. Cozonac de Brașov: Un desert tradițional de sărbători, cozonacul de Brașov este un cozonac pufos și aromat, cu umpluturi de nuci, cacao sau fructe confiate.
 8. Ciorbă de burtă: O ciorbă tradițională, preparată cu burtă de vită și legume, servită cu smântână și mărar.
 9. Jumări: Un aperitiv specific zonei, jumării sunt bucăți crocante de slănină prăjită, care adaugă un gust intens și savuros.
 10. Kurtos Kalacs: Un desert popular în întreaga Transilvanie, kurtos kalacs este un cozonac în formă de sul care este copt pe un con de lemn și presărat cu zahăr sau nuci.

Acestea sunt doar câteva dintre preparatele specifice pe care le poți găsi în Brașov. Fiecare dintre ele oferă o experiență culinară autentică și este o modalitate de a descoperi bucatele tradiționale ale zonei.

Comments

 • No comments yet.
 • Add a comment